Domokos Erika @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
10.
26.
14:51

Megáll az ész: 123 milliót adtak egy algoritmus által készített képért!

A szakértők által előzetesen becsült 7-10 ezer euró helyett 432 ezer dollárért (mintegy 123 millió forintért) kelt el egy számítógépes algoritmus által készített kép a Chirstie's aukciósház csütörtöki New York-i árverésén. Ez volt az első mesterséges intelligencia által készített műalkotás, amelyet aukciósház árverésre vitt - írta az Index az MTI-re hivatkozva. Öt licitáló egy perc alatt a magasba röpítette az árat, és végül egy telefonos ajánlattevő nyerte a licitet - közölte a Christie's.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
26.
12:44

Magyar film kap európai támogatást

Az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages legutóbbi ülésén 500 ezer euró gyártási támogatást szavazott meg Enyedi Ildikó rendezésében készülő A feleségem története című filmnek - adta hírül a Magyar Nemzeti Filmalap. A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik budapesti, hamburgi és máltai helyszíneken; a film 2020 nyarára készülhet el.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
01.
16:33

Kassai 300 nap után vezet újra BL-meccset

Háromszáz nap elteltével vezet újra mérkőzést Kassai Viktor a Bajnokok Ligájában: a 43 éves magyar bíróra a szerdai Napoli-Liverpool összecsapást bízták rá - írta az MTI. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) beszámolója szerint Kassai segítői Ring György, Tóth Vencel, Bognár Tamás, Andó-Szabó Sándor és Berettyán Péter lesznek. Kassai legutóbb tavaly december 6-án a Leipzig-Besiktas mérkőzésen működött közre a legrangosabb európai kupasorozatban.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
01.
12:26

Willi Orbannal erősít a magyar fociválogatott

Az RB Leipzig védője, Willi Orban (a képen jobbra) is tagja a magyar labdarúgó-válogatott keretének az októberi Nemzetek Ligája mérkőzésekre. A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn Twitter-oldalán közölte, hogy több újonc is meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól, köztük Gulácsi Péter csapattársa is, aki rövid videóüzenetben jelentette be, hogy magyar válogatott lett - írta az MTI. A 25 éves Orban édesapja magyar, édesanyja pedig lengyel. A középhátvéd Kaiserslauternben született, s kétszer szerepelt az U21-es német nemzeti együttesben.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
01.
12:05

Rákkutatóké az idei orvosi Nobel-díj

A rákkutatás területén elért eredményeiért két tudós, James P. Allison és Hondzso Taszuku kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben az MTI híre szerint. Az illetékes bizottság indoklása szerint az amerikai és a japán szakember a rák elleni modern immunterápia kifejlesztésével érdemelte ki a legrangosabb tudományos elismerést. A két kitüntetett 9 millió svéd koronával (282 millió forintos összeggel) gazdagodik, a díjátadó ünnepséget hagyományosan december 10-én, az elismerést alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján tartják.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
01.
10:33

Kihirdetik az új Nobel-díjasokat

Ezen a héten jelentik be a Nobel-díj idei kitüntetettjeit, elsőként október 1-jén az orvosi elismerést. Eddig összesen 15 magyar vagy magyar származású díjazott volt - írja összefoglalójában az Euronews. Eddig 585 alkalommal ítélték oda a díjat, összesen 923 kitüntetettnek, a legtöbbször a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának. A személyek közül az amerikai John Bardeen kapta meg kétszer a fizikai Nobelt, Marie Curie-nek a fizikai Nobel után 8 évvel odaítélték a kémiait is. Linus Pauling, 1954 kémiai díjazottja pedig 1962-ben béke Nobel-díjas lett. A tág értelemben vett Curie családnak összesen 5 Nobel-díja van. Marie és Pierre Curie lánya, Irene Joliot-Curie is kémiai Nobel-díjas a férjével Joliot-Curie-vel, továbbá Eve Curie lányuk férjét, Henry Labouisse-t 1965-ben tüntették ki béke Nobel-díjjal. Nem ítélték oda a díjat 1940 és 1942 között a második világháború miatt

Szerző(k): Domokos Erika
09.
24.
18:22

Visszatért Tiger Woods

Minden idők egyik legsikeresebb profi golfozója, Tiger Woods visszatért. Magánéleti válság, rendőrségi ügy és sok sérülés után újra a legjobbak közé került, 2013 után sikerült neki PGA Tour-ba tartozó tornán győznie. Az atlantai Tour Championshipen nyert a 42 éves játékos. Utoljára 1876 nappal ezelőtt volt első PGA Touron - írta az Index.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
24.
15:45

Kiderült, mi okozta a tömeges megbetegedést Hevesben

Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a múlt heti, hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán - tájékoztatta a Heves Megyei Kormányhivatal hétfőn az MTI-t. A laboratóriumi vizsgálatok a vízben is azonosították a kórokozót. Az ivóvízhálózat üzemeltetője megkezdte a szükséges minőségjavító beavatkozásokat, a hatóság a vízfogyasztás korlátozását fenntartja mindaddig, míg a megismételt vizsgálatok negatívnak bizonyulnak - írták a közleményben.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
24.
14:06

Legyen ön is milliomos! lesz a Vajna-tévén

A TV2 hétfőn jelentette be új, őszi műsorait, ennek részeként azt is közölték, hogy műsorra tűzik a Legyen ön is milliomost! - számolt be a hvg.hu. A brit licence alapján készülő vetélkedőt korábban az RTL Klub vetítette 2000-től előbb Vágó Istvánnal, majd Fábry Sándorral, végül Friderikusz Sándorral, mint kvízmesterrel. A műsor a csatornán 2013-ban ért véget. Most az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 vette meg a lincencet, s ősszel indítja a műsort. A műsorvezető Gundel Takács Gábor lesz.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
24.
13:16

Három év után kinyit a Szépművészeti Múzeum

Október végén nyílik meg a több mint három évig tartó felújítást követően a Szépművészeti Múzeum, amely az új állandó tárlatok és az újjászületett Román csarnok (képünkön) mellett a Leonardo da Vinci és a budapesti lovas című kamaratárlattal várja a közönséget - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika